Online Instagram Image and Video Viewer/Downloader

Instagram Web Viewer. The best way to explore Instagram content on the web


Hashtag #syaaban Instagram syaaban hashtag, #syaaban meaning syaaban photos

syaaban Salawat Ibrahimiya (the Prayer of Ibrahim)
💚✨
Commonly known as Durood Ibrahim in South Asia is a prayer upon the Prophet ﷺ that was revealed by the Prophet ﷺ himself.
💚✨
It has been related in various hadith books such as Bukhari and Muslim where it is mentioned that it is the best and most complete form of salutation upon the Prophet ﷺ.
💚✨
#Syaaban #Shaaban #Selawat #salawat #salawattunjina #prophetmuhammad #belovedprophet #prophetmuhammadﷺ #Sultan #ShaykhMehmetEffendi #mawlanashaykhmehmet #shaykhmehmetadil #shaykhmehmet #Haqqani #ShaykhNazim
#naqshbandi #naqshbandialiyyah #naqshbandialiyyahsingapore #naqshbandigoldenchain #belovedrasulallahﷺ #Rabbani #Singapore

Salawat Ibrahimiya (the Prayer of Ibrahim) 💚✨ Commonly known as Durood Ibrahim in South Asia is a prayer upon the Prophet ﷺ that was revealed by the Prophet ﷺ himself. 💚✨ It has been related in various hadith books such as Bukhari and Muslim where it is mentioned that it is the best and most complete form of salutation upon the Prophet ﷺ. 💚✨ #Syaaban #Shaaban #Selawat #salawat #salawattunjina #prophetmuhammad #belovedprophet #prophetmuhammad#Sultan #ShaykhMehmetEffendi #mawlanashaykhmehmet #shaykhmehmetadil #shaykhmehmet #Haqqani #ShaykhNazim #naqshbandi #naqshbandialiyyah #naqshbandialiyyahsingapore #naqshbandigoldenchain #belovedrasulallah#Rabbani #Singapore

0
3/30/2020
9
syaaban Benefits of this Salawat:
Salat Ibrahimiya (the Prayer of Ibrahim), commonly known as Durood Ibrahim in South Asia is a prayer upon the Prophet ﷺ that was revealed by the Prophet ﷺ himself. It has been related in various hadith books such as Bukhari and Muslim where it is mentioned that it is the best and most complete form of salutation upon the Prophet ﷺ.

#salawat #prayer #ibrahim #abraham #durood #prophet #hadith #hadeeth #bukhari #muslim #complete #salutation #rabbaniensemble #rabbani #ensemble #syaaban

Benefits of this Salawat: Salat Ibrahimiya (the Prayer of Ibrahim), commonly known as Durood Ibrahim in South Asia is a prayer upon the Prophet ﷺ that was revealed by the Prophet ﷺ himself. It has been related in various hadith books such as Bukhari and Muslim where it is mentioned that it is the best and most complete form of salutation upon the Prophet ﷺ. #salawat #prayer #ibrahim #abraham #durood #prophet #hadith #hadeeth #bukhari #muslim #complete #salutation #rabbaniensemble #rabbani #ensemble #syaaban

0
3/30/2020
3
syaaban meraikan esok hari ke-14 PKP.. patutnya dah habis 😂 tapi kita extend lagiii...yeahhh! 
#selamatberbukapuasa #syaaban #rotijala #kariayam

meraikan esok hari ke-14 PKP.. patutnya dah habis 😂 tapi kita extend lagiii...yeahhh! #selamatberbukapuasa #syaaban #rotijala #kariayam

6
3/30/2020
33
syaaban No matter how hard it may be, no matter how much evil you have done, salawat is even better than asking for forgiveness (istighfar).
💚✨
Our Prophetﷺ says, “For the person who makes one salawat on me, Allah makes 10 times, 100 times and 700 times (upon that person.)” -Sultanul Awliya Mawlana Shaykh Muhammad ‘Adil ar-Rabbani ق
💚✨
#Syaaban #Shaaban #Selawat #salawat #prophetmuhammad #belovedprophet #prophetmuhammadﷺ #Sultan #ShaykhMehmetEffendi #mawlanashaykhmehmet #shaykhmehmetadil #shaykhmehmet #Haqqani #ShaykhNazim #naqshbandialiyyah #naqshbandialiyyahsingapore #naqshbandigoldenchain #belovedrasulallahﷺ #Rabbani #Singapore #recite #remembranceofallah #sufi

No matter how hard it may be, no matter how much evil you have done, salawat is even better than asking for forgiveness (istighfar). 💚✨ Our Prophetﷺ says, “For the person who makes one salawat on me, Allah makes 10 times, 100 times and 700 times (upon that person.)” -Sultanul Awliya Mawlana Shaykh Muhammad ‘Adil ar-Rabbani ق 💚✨ #Syaaban #Shaaban #Selawat #salawat #prophetmuhammad #belovedprophet #prophetmuhammad#Sultan #ShaykhMehmetEffendi #mawlanashaykhmehmet #shaykhmehmetadil #shaykhmehmet #Haqqani #ShaykhNazim #naqshbandialiyyah #naqshbandialiyyahsingapore #naqshbandigoldenchain #belovedrasulallah#Rabbani #Singapore #recite #remembranceofallah #sufi

0
3/30/2020
41
syaaban Selamat berbuka puasa..😉😉😉
#syaaban 
#stayathome

Selamat berbuka puasa..😉😉😉 #syaaban #stayathome

0
3/30/2020
13
syaaban Less is more👍🏻
Kos nak buat Nasi Ayam lebih kurang Rm25. Ayam 1 ekor Rm13.80. Pie tu tak masuk dalam budget ye.. tu cousin sis @norin.f @annstylo sedekah buat buka puasa😉
#lockdown #stayhome #airtangansr #syaaban #sentiasabersyukur #alhamdulillah

Less is more👍🏻 Kos nak buat Nasi Ayam lebih kurang Rm25. Ayam 1 ekor Rm13.80. Pie tu tak masuk dalam budget ye.. tu cousin sis @norin.f @annstylo sedekah buat buka puasa😉 #lockdown #stayhome #airtangansr #syaaban #sentiasabersyukur #alhamdulillah

63
3/30/2020
13515
syaaban Petang Yang indah ini mari sama sama kita selawat keatas nabi saw sbyk yg mungkin, agar cinta kita kuat kepada rasulullah saw, 
اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى مُحَمَّدٍٍ، وَعَلَى آلِهِ مُحَمَّدٍٍ
“Ya Allah, limpahkanlah kesejahteraan kepada Nabi Muhammad dan keluargannya,” -HAFILZUL ADZHAR-

#alislami
#pemudaislam
#pencintaillahi
#pencintasunnah
#pencintaugama
#pencintanabi
#Pencintasahabatnabi
#pencintaakhirat
#almukminin
#alfath
#alqurannurkareem
#alhadist
#alfiqh
#ahlusunnahwaljamah
#sunni
#alislamuddin
#almujahideen
#altabien
#SYAABAN
#BULANKELAPANISLAM
#BULANMULIA
#BULANAMAL
#2020

Petang Yang indah ini mari sama sama kita selawat keatas nabi saw sbyk yg mungkin, agar cinta kita kuat kepada rasulullah saw, اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى مُحَمَّدٍٍ، وَعَلَى آلِهِ مُحَمَّدٍٍ “Ya Allah, limpahkanlah kesejahteraan kepada Nabi Muhammad dan keluargannya,” -HAFILZUL ADZHAR- #alislami #pemudaislam #pencintaillahi #pencintasunnah #pencintaugama #pencintanabi #Pencintasahabatnabi #pencintaakhirat #almukminin #alfath #alqurannurkareem #alhadist #alfiqh #ahlusunnahwaljamah #sunni #alislamuddin #almujahideen #altabien #SYAABAN #BULANKELAPANISLAM #BULANMULIA #BULANAMAL #2020

0
3/30/2020
42
syaaban مَنْ طَلَبَ الدُّنْيَا حَلَالًا تَعَفُّفًا عَنِ الْمَسْأَلَةِ ، وَسَعْيًا عَلَى عِيَالِهِ وَتَعَطُّفًا عَلَى جَارِهِ ، لَقِيَ اللَّهَ وَوَجْهُهُ كَالْقَمَرِ لَيْلَةَ الْبَدْرِ

Barang siapa mencari dunia dengan halal karena menjaga diri nya dari minta minta, Serta karena berusaha untuk keluarga nya dan kasih sayang kepada tetangga nya. Maka ia bertemu dengan Allah di syurga wajah orang tersebut laksana Bulan di malam Purnama.
.
#majelisnahwushorof #nahwu #shorof #nisfusyaaban #syaaban #darusshofa #darusshofamedan #syabaabulmusthofa #workfromhome #fastabiqulkhairat #kalamhabaib #sayyidmuhammadalmaliki #pecintarasulullah #ihyaulumuddin

مَنْ طَلَبَ الدُّنْيَا حَلَالًا تَعَفُّفًا عَنِ الْمَسْأَلَةِ ، وَسَعْيًا عَلَى عِيَالِهِ وَتَعَطُّفًا عَلَى جَارِهِ ، لَقِيَ اللَّهَ وَوَجْهُهُ كَالْقَمَرِ لَيْلَةَ الْبَدْرِ Barang siapa mencari dunia dengan halal karena menjaga diri nya dari minta minta, Serta karena berusaha untuk keluarga nya dan kasih sayang kepada tetangga nya. Maka ia bertemu dengan Allah di syurga wajah orang tersebut laksana Bulan di malam Purnama. . #majelisnahwushorof #nahwu #shorof #nisfusyaaban #syaaban #darusshofa #darusshofamedan #syabaabulmusthofa #workfromhome #fastabiqulkhairat #kalamhabaib #sayyidmuhammadalmaliki #pecintarasulullah #ihyaulumuddin

0
3/30/2020
47
syaaban FM Dato' Seri @hishammuddinhussein received a courtesy call by the UAE Ambassador to Malaysia, H.E. Khalid Al Ghaith who extended his Government's contribution of 20,000 COVID-19 test kits. The test kits will be handed immediately to our front liners. Jutaan terima kasih UAE. Tq UAE...⚠⚠Hati ii ya semua.Covid 19  outbreaks in globe of world.keep healty full 
#coronavirus #coronavirusoutbreak #cegahcovid#trending#covid19#covidchina#covidmalaysia #coviditalia#covid#world#keephealthy #malaysia#viral#trending#coronaviruslockdown#covidlockdown2020#explorepage#ramadhan2020#syaaban#restritedgovementmalaysia#pandemic#coronaviruspandemic #juststayathome#fightcovid#hapuscovid#trulyasia#staysafe#dudukrumah#COVID19#dudukrumahchallange#movementorder

FM Dato' Seri @hishammuddinhussein received a courtesy call by the UAE Ambassador to Malaysia, H.E. Khalid Al Ghaith who extended his Government's contribution of 20,000 COVID-19 test kits. The test kits will be handed immediately to our front liners. Jutaan terima kasih UAE. Tq UAE...⚠⚠Hati ii ya semua.Covid 19 outbreaks in globe of world.keep healty full #coronavirus #coronavirusoutbreak #cegahcovid#trending#covid19#covidchina#covidmalaysia #coviditalia#covid#world#keephealthy #malaysia#viral#trending#coronaviruslockdown#covidlockdown2020#explorepage#ramadhan2020#syaaban#restritedgovementmalaysia#pandemic#coronaviruspandemic #juststayathome#fightcovid#hapuscovid#trulyasia#staysafe#dudukrumah#COVID19#dudukrumahchallange#movementorder

2
3/30/2020
12
syaaban #alhamdulillah .
.
air pun dah ada....kita terus masak arrr...
.
.
done sambal goreng ikan bilis + kentang ! nanti petang sikit.... kita goreng sayur pulak yea....setelllll...
.
.
nak kena duk rumah ontok2 lagi 13 hari ekkkk.. #covid_19 .
.
#2020 #kitajagakita #dudukrumah #perintahkawalanpergerakan #melaka #makanmakan #stayathome #malaysia #reviews #masakankampung #syaaban

#alhamdulillah . . air pun dah ada....kita terus masak arrr... . . done sambal goreng ikan bilis + kentang ! nanti petang sikit.... kita goreng sayur pulak yea....setelllll... . . nak kena duk rumah ontok2 lagi 13 hari ekkkk.. #covid_19 . . #2020 #kitajagakita #dudukrumah #perintahkawalanpergerakan #melaka #makanmakan #stayathome #malaysia #reviews #masakankampung #syaaban

2
3/30/2020
7
syaaban Sobat Yufid, saat ini kita sudah masuk bulan Sya'ban.
.
Meskipun sedang dilanda wabah semoga kita tidak terlalu tersibukkan dengan berita hingga lupa bahwa bulan Sya'ban ini kita dianjurkan untuk memperbanyak ibadah.
.
Ada banyak dalil yang menunjukkan dianjurkannya amalan ibadah tertentu di bulan Sya'ban.
.
Di antaranya adalah hadits dari 'Aisyah radhiyallahu 'anha,
.
"Belum pernah Nabi ﷺ berpuasa satu bulan yang lebih banyak dari pada puasa bulan Sya’ban. Terkadang hampir beliau berpuasa Sya’ban sebulan penuh."
(HR. Al Bukhari dan Muslim)
.
Simak penjelasan lengkap terkait amalan sunnah di bulan Sya'ban dalam video kali ini.
.
Semoga bermanfaat.
.
Simak juga video 4K nya di channel Yufid TV melalui link video di bawah ini :
👉 https://youtu.be/k7cVy3oKwv8 [4K]
*
🔍 MASIH CARI ARTIKEL ISLAM DI GOOGLE?
Yuk, beralih Yufid.com (Islamic Search Engine) saja. Insyaallah hasilnya LEBIH menenangkan hati!
*
FOLLOW SOSIAL MEDIA YUFID.TV LAINNYA UNTUK MENDAPATKAN UPDATE VIDEO TERBARU!
Fabebook: https://www.facebook.com/Yufid.TV/ 
Instagram: https://www.instagram.com/yufid.tv/ 
Telegram: https://telegram.me/yufidtv 
Yufid.TV Official Website: http://yufid.tv
*
DUKUNG DAKWAH YUFID.TV!
Caranya dengan belanja di Yufid Store: 🛒http://yufidstore.com
*
DONASI UNTUK VIDEO DAKWAH DAPAT DISALURKAN KE:
.
BNI SYARIAH
0381.346.658
a.n. YUFID NETWORK YAYASAN
.
BANK SYARIAH MANDIRI
7086.882.242
a.n. YAYASAN YUFID NETWORK
.
Paypal: finance@yufid.org
.
NB: Rekening di atas adalah rekening khusus donasi Yufid Network, jadi Anda tidak perlu konfirmasi setelah mengirimkan donasi. Cukup tuliskan keterangan donasi pada saat Anda transfer.
.
Link catatan penerimaan donasi Yufid Network selama ini dapat Anda lihat di: https://goo.gl/y7o7Se

#puasasyaban #nisfusyaaban #nisfusyaban #syaban #syaaban #bulansyaban #puasabulansyaban #amalansyaban #amalansunnah #amalansunnahbulansyaban #amalansunnahdibulansyaban #nasehat #posterdakwahyufidtv #renungan #posterdakwah #hidup #inspirasi #konsultasisyariah #islamicquotes #quran #hadith #islamituindah #dakwah #islam #yufid #yufidstore #yufidtv

Sobat Yufid, saat ini kita sudah masuk bulan Sya'ban. . Meskipun sedang dilanda wabah semoga kita tidak terlalu tersibukkan dengan berita hingga lupa bahwa bulan Sya'ban ini kita dianjurkan untuk memperbanyak ibadah. . Ada banyak dalil yang menunjukkan dianjurkannya amalan ibadah tertentu di bulan Sya'ban. . Di antaranya adalah hadits dari 'Aisyah radhiyallahu 'anha, . "Belum pernah Nabi ﷺ berpuasa satu bulan yang lebih banyak dari pada puasa bulan Sya’ban. Terkadang hampir beliau berpuasa Sya’ban sebulan penuh." (HR. Al Bukhari dan Muslim) . Simak penjelasan lengkap terkait amalan sunnah di bulan Sya'ban dalam video kali ini. . Semoga bermanfaat. . Simak juga video 4K nya di channel Yufid TV melalui link video di bawah ini : 👉 https://youtu.be/k7cVy3oKwv8 [4K] * 🔍 MASIH CARI ARTIKEL ISLAM DI GOOGLE? Yuk, beralih Yufid.com (Islamic Search Engine) saja. Insyaallah hasilnya LEBIH menenangkan hati! * FOLLOW SOSIAL MEDIA YUFID.TV LAINNYA UNTUK MENDAPATKAN UPDATE VIDEO TERBARU! Fabebook: https://www.facebook.com/Yufid.TV/ Instagram: https://www.instagram.com/yufid.tv/ Telegram: https://telegram.me/yufidtv Yufid.TV Official Website: http://yufid.tv * DUKUNG DAKWAH YUFID.TV! Caranya dengan belanja di Yufid Store: 🛒http://yufidstore.com * DONASI UNTUK VIDEO DAKWAH DAPAT DISALURKAN KE: . BNI SYARIAH 0381.346.658 a.n. YUFID NETWORK YAYASAN . BANK SYARIAH MANDIRI 7086.882.242 a.n. YAYASAN YUFID NETWORK . Paypal: finance@yufid.org . NB: Rekening di atas adalah rekening khusus donasi Yufid Network, jadi Anda tidak perlu konfirmasi setelah mengirimkan donasi. Cukup tuliskan keterangan donasi pada saat Anda transfer. . Link catatan penerimaan donasi Yufid Network selama ini dapat Anda lihat di: https://goo.gl/y7o7Se #puasasyaban #nisfusyaaban #nisfusyaban #syaban #syaaban #bulansyaban #puasabulansyaban #amalansyaban #amalansunnah #amalansunnahbulansyaban #amalansunnahdibulansyaban #nasehat #posterdakwahyufidtv #renungan #posterdakwah #hidup #inspirasi #konsultasisyariah #islamicquotes #quran #hadith #islamituindah #dakwah #islam #yufid #yufidstore #yufidtv

0
3/30/2020
1
syaaban Aku rindu... Ya Allah..sampaikanlah kami ke Ramadan mu... 🤲 aamiin ya rob.. .
.
#picoftheday #photooftheday #amalbymh #masjidnabawi #madinah #rindu #alhamdulillah #black #syaaban #likesforlikes #love #instagood #huaweinova2i #stayathome #covidgoaway #musafir #masjid

Aku rindu... Ya Allah..sampaikanlah kami ke Ramadan mu... 🤲 aamiin ya rob.. . . #picoftheday #photooftheday #amalbymh #masjidnabawi #madinah #rindu #alhamdulillah #black #syaaban #likesforlikes #love #instagood #huaweinova2i #stayathome #covidgoaway #musafir #masjid

14
3/29/2020
464
syaaban 🌹Quotes of the day 🌹 .
📝 05 SYA'BAN 1441 H / 30 MAC 2020 M .
❤️ _RAMADHAN KAREEM._ ❤️ إن شاء الله

_Jom masuk syurga sama sama_ 🤗 
#TarbiyyahislamXpedamai
#Syaaban
#covid19
#patuhiPKP
#Quotesoftheday

🌹Quotes of the day 🌹 . 📝 05 SYA'BAN 1441 H / 30 MAC 2020 M . ❤️ _RAMADHAN KAREEM._ ❤️ إن شاء الله _Jom masuk syurga sama sama_ 🤗 #TarbiyyahislamXpedamai #Syaaban #covid19 #patuhiPKP #Quotesoftheday

0
3/29/2020
18
syaaban SYAABAN yang cuma berbaki beberapa hari ini akan menemukan kita dengan Ramadan yang dinanti-nanti. Sebagai Mukmin, kita selayaknya mencontohi Nabi SAW yang membuat persediaan rapi bagi menyambut kedatangan Ramadan, iaitu dengan membanyakkan amalan pada bulan Syaaban.

Persediaan yang diajar Baginda Nabi SAW, malah sejak bulan Rejab lagi membolehkan kita menyusun latihan terbaik sebelum memasuki Ramadan, bulan yang dilimpahi keberkatan, rahmat serta keampunan ALLAH SWT.
Sebagaimana dirakamkan dalam ayat 183, Surah al-Baqarah, pensyariatan ibadah puasa bermatlamat memupuk ketakwaan golongan beriman yang melaksanakan ibadah berkenaan. Imam al-Razi dalam kitab Mafatih al-Ghayb yang mentafsirkan ayat ini mengatakan bahawa ibadah puasa mengandungi perkara-perkara yang dapat melemahkan dan menewaskan hawa nafsu. Selain itu, ibadah puasa membuatkan kelazatan dunia tidak menjadi keutamaan bagi seseorang dan tidak sama sekali menguasai diri serta fikirannya. .
.
#anjungwarisandankesenianislam
#auraislam
#infosirah
#sunnahdanhadis
#artifakrasulullahsaw
#ramadan
#countdown
#syaaban .
.
Follow kami di:-
IG: auraislam2020
FB: auraislamofficial

SYAABAN yang cuma berbaki beberapa hari ini akan menemukan kita dengan Ramadan yang dinanti-nanti. Sebagai Mukmin, kita selayaknya mencontohi Nabi SAW yang membuat persediaan rapi bagi menyambut kedatangan Ramadan, iaitu dengan membanyakkan amalan pada bulan Syaaban. Persediaan yang diajar Baginda Nabi SAW, malah sejak bulan Rejab lagi membolehkan kita menyusun latihan terbaik sebelum memasuki Ramadan, bulan yang dilimpahi keberkatan, rahmat serta keampunan ALLAH SWT. Sebagaimana dirakamkan dalam ayat 183, Surah al-Baqarah, pensyariatan ibadah puasa bermatlamat memupuk ketakwaan golongan beriman yang melaksanakan ibadah berkenaan. Imam al-Razi dalam kitab Mafatih al-Ghayb yang mentafsirkan ayat ini mengatakan bahawa ibadah puasa mengandungi perkara-perkara yang dapat melemahkan dan menewaskan hawa nafsu. Selain itu, ibadah puasa membuatkan kelazatan dunia tidak menjadi keutamaan bagi seseorang dan tidak sama sekali menguasai diri serta fikirannya. . . #anjungwarisandankesenianislam #auraislam #infosirah #sunnahdanhadis #artifakrasulullahsaw #ramadan #countdown #syaaban . . Follow kami di:- IG: auraislam2020 FB: auraislamofficial

0
3/29/2020
12
syaaban Hari ini Teha belanjurr sikit kulit cantik akak polis konsisten consume Calla Beautskin. Bila kulit licin macam ni, nak makeup pun senang kan? Tak payah beria nak tutup jerawat atau cela, pakai bedak sikit pun dah cukup peloles !
_
First jaga dulu kulit dari dalam, baru fikir makeup. Makeup tebal 4inci pun kalau kulit tak sihat, still kulit akan nampak kusam. Macam mana nak jaga kulit dari dalam?
_
Consume lah Calla Beautskin sayang-sayang. Calla Beautskin akan gantikan semula kolagen dalam badan kita yang dah hilang dimamah usia. Makin berusia kita, makin kurang kolagen dalam badan kita.
_
Maka Calla Beautskin lah penyelesaiannya. Lelaki atau perempuan, keduanya memerlukan Calla Beautskin untuk kecantikan kulit dalam dan luaran.
_
Jangan risau, rasa Calla Beautskin sangat sedap. Confirm semua orang akan suka dan boleh telan serbuk dia😍
_
Nak kulit putih, cerah dan peloles? Komen “NAK” kat bawah👇🏻Teha nak bawah special price untuk yang komen plus sekarang ada harga PROMO😘
_
#stayhome 
#B40
#T20
#kuarantin 
#CallaMilk 
#CallaBeauty 
#susukambing
#syaaban
#nakraya
#MCO

Hari ini Teha belanjurr sikit kulit cantik akak polis konsisten consume Calla Beautskin. Bila kulit licin macam ni, nak makeup pun senang kan? Tak payah beria nak tutup jerawat atau cela, pakai bedak sikit pun dah cukup peloles ! _ First jaga dulu kulit dari dalam, baru fikir makeup. Makeup tebal 4inci pun kalau kulit tak sihat, still kulit akan nampak kusam. Macam mana nak jaga kulit dari dalam? _ Consume lah Calla Beautskin sayang-sayang. Calla Beautskin akan gantikan semula kolagen dalam badan kita yang dah hilang dimamah usia. Makin berusia kita, makin kurang kolagen dalam badan kita. _ Maka Calla Beautskin lah penyelesaiannya. Lelaki atau perempuan, keduanya memerlukan Calla Beautskin untuk kecantikan kulit dalam dan luaran. _ Jangan risau, rasa Calla Beautskin sangat sedap. Confirm semua orang akan suka dan boleh telan serbuk dia😍 _ Nak kulit putih, cerah dan peloles? Komen “NAK” kat bawah👇🏻Teha nak bawah special price untuk yang komen plus sekarang ada harga PROMO😘 _ #stayhome #B40 #T20 #kuarantin #CallaMilk #CallaBeauty #susukambing #syaaban #nakraya #MCO

0
3/29/2020
3
syaaban 🌹Quotes of the day 🌹 .
📝 05 SYA'BAN 1441 H / 30 MAC 2020 M .
❤️ _DOA TOLAK WABAK._ ❤️
.
Amin ya Rabb.

إن شاء الله

_Jom masuk syurga sama sama_ 🤗 
#TarbiyyahislamXpedamai
#Syaaban
#covid19
#patuhiPKP
#Quotesoftheday

🌹Quotes of the day 🌹 . 📝 05 SYA'BAN 1441 H / 30 MAC 2020 M . ❤️ _DOA TOLAK WABAK._ ❤️ . Amin ya Rabb. إن شاء الله _Jom masuk syurga sama sama_ 🤗 #TarbiyyahislamXpedamai #Syaaban #covid19 #patuhiPKP #Quotesoftheday

0
3/29/2020
22
syaaban 🌹Quotes of the day 🌹 .
📝 05 SYA'BAN 1441 H / 30 MAC 2020 M .
❤️ _DOA POHON PERLINDUNGAN._ ❤️
.
Amin ya Rabb.

إن شاء الله

_Jom masuk syurga sama sama_ 🤗 
#TarbiyyahislamXpedamai
#Syaaban
#covid19
#patuhiPKP
#Quotesoftheday

🌹Quotes of the day 🌹 . 📝 05 SYA'BAN 1441 H / 30 MAC 2020 M . ❤️ _DOA POHON PERLINDUNGAN._ ❤️ . Amin ya Rabb. إن شاء الله _Jom masuk syurga sama sama_ 🤗 #TarbiyyahislamXpedamai #Syaaban #covid19 #patuhiPKP #Quotesoftheday

0
3/29/2020
22
syaaban Kita merancang dengan cita-cita, ALLAH merancang dengan cinta ❤️
_
Trust Him ✨
.
.
#islam #muslim #muslimah #islam#sharingiscaring #doa #syaaban #roadtoramadhan #stayathome

Kita merancang dengan cita-cita, ALLAH merancang dengan cinta ❤️ _ Trust Him ✨ . . #islam #muslim #muslimah #islam#sharingiscaring #doa #syaaban #roadtoramadhan #stayathome

0
3/29/2020
1
syaaban Assalamualaikum and morning semua😍
Fit for RAMADHAN
Tak lama je lagi kita akan menyambut bulan yg selalu dinantikan kita iatu bulan Ramadhan😊
.

Buat masa sekarang semua stay at home dan keluar pun hanya beli brg dapur sahaja kn. Ape kate this time kita decide utk dapatkan berat ideal at least turun 3-7kg sebulan.💪😊
.

Dari kita dok rumah tak de buat pape kita belajar ilmu penjagaan makanan dan ilmu pemilihan pemakanan yg baik utk diri kita😊.Sehubungan dgn tu perbelanjaan kita pun jimat dan kesihatan kita semakin membaik sebelum dan selepas Ramadhan. Bukan itu sahaja ilmu yg kita dapat ni kita boleh apply sampai bila2 dan boleh share result kita dgn org❤️😍💞
.

Yang serius nak sy guide dia boleh klik link bio @farahain_fitsihat 😊
.

@farahain_fitsihat
📱60123780625
💃Online weight loss
"Sihat_fit Memberi Kebahagiaan Berpanjangan" 😊
.

#sihatcantik #dudukrumahbolehkurus #dudukrumah #onlinecoaching#CabaranKurusOnline #sugarscaftlover#sugarscarf #vivyyusof #kurusdarirumah#arianilovers#calaqisyapreloved #calaqisya #kurussebelumkahwin #turunberatdarirumahdandimana2#isterinakkurussihat#syaaban#tvalhijrah #tv9malaysia #makananviral#happyanniversarry

Assalamualaikum and morning semua😍 Fit for RAMADHAN Tak lama je lagi kita akan menyambut bulan yg selalu dinantikan kita iatu bulan Ramadhan😊 . Buat masa sekarang semua stay at home dan keluar pun hanya beli brg dapur sahaja kn. Ape kate this time kita decide utk dapatkan berat ideal at least turun 3-7kg sebulan.💪😊 . Dari kita dok rumah tak de buat pape kita belajar ilmu penjagaan makanan dan ilmu pemilihan pemakanan yg baik utk diri kita😊.Sehubungan dgn tu perbelanjaan kita pun jimat dan kesihatan kita semakin membaik sebelum dan selepas Ramadhan. Bukan itu sahaja ilmu yg kita dapat ni kita boleh apply sampai bila2 dan boleh share result kita dgn org❤️😍💞 . Yang serius nak sy guide dia boleh klik link bio @farahain_fitsihat 😊 . @farahain_fitsihat 📱60123780625 💃Online weight loss "Sihat_fit Memberi Kebahagiaan Berpanjangan" 😊 . #sihatcantik #dudukrumahbolehkurus #dudukrumah #onlinecoaching#CabaranKurusOnline #sugarscaftlover#sugarscarf #vivyyusof #kurusdarirumah#arianilovers#calaqisyapreloved #calaqisya #kurussebelumkahwin #turunberatdarirumahdandimana2#isterinakkurussihat#syaaban#tvalhijrah #tv9malaysia #makananviral#happyanniversarry

0
3/29/2020
11
syaaban ASSALAMUALAIKUM WBT .
.Sahabat² semua jaga diri ya.. #staysafe #stayathome #kitajagakita .
.
KEDAI ONLINE KITA TETAP BUKA TAW..SEBARANG PERTANYAAN BOLEH DM/WASSAP.. POS MASIH BERJALAN🌈🙂😙.
.
#SYAABAN #ramadaniscoming

ASSALAMUALAIKUM WBT . .Sahabat² semua jaga diri ya.. #staysafe #stayathome #kitajagakita . . KEDAI ONLINE KITA TETAP BUKA TAW..SEBARANG PERTANYAAN BOLEH DM/WASSAP.. POS MASIH BERJALAN🌈🙂😙. . #SYAABAN #ramadaniscoming

0
3/29/2020
9
syaaban Sobat Yufid, saat ini kita sudah masuk bulan Sya'ban.
.
Meskipun sedang dilanda wabah semoga kita tidak terlalu tersibukkan dengan berita hingga lupa bahwa bulan Sya'ban ini kita dianjurkan untuk memperbanyak ibadah.
.
Ada banyak dalil yang menunjukkan dianjurkannya amalan ibadah tertentu di bulan Sya'ban.
.
Di antaranya adalah hadits dari 'Aisyah radhiyallahu 'anha,
.
"Belum pernah Nabi ﷺ berpuasa satu bulan yang lebih banyak dari pada puasa bulan Sya’ban. Terkadang hampir beliau berpuasa Sya’ban sebulan penuh."
(HR. Al Bukhari dan Muslim)
.
Simak penjelasan lengkap terkait amalan sunnah di bulan Sya'ban dalam video kali ini.
.
Semoga bermanfaat.
.
Simak juga video 4K nya di channel Yufid TV melalui link video di bawah ini :
👉 https://youtu.be/k7cVy3oKwv8 [4K]
*
🔍 MASIH CARI ARTIKEL ISLAM DI GOOGLE?
Yuk, beralih Yufid.com (Islamic Search Engine) saja. Insyaallah hasilnya LEBIH menenangkan hati!
*
FOLLOW SOSIAL MEDIA YUFID.TV LAINNYA UNTUK MENDAPATKAN UPDATE VIDEO TERBARU!
Fabebook: https://www.facebook.com/Yufid.TV/ 
Instagram: https://www.instagram.com/yufid.tv/ 
Telegram: https://telegram.me/yufidtv 
Yufid.TV Official Website: http://yufid.tv
*
DUKUNG DAKWAH YUFID.TV!
Caranya dengan belanja di Yufid Store: 🛒http://yufidstore.com
*
DONASI UNTUK VIDEO DAKWAH DAPAT DISALURKAN KE:
.
BNI SYARIAH
0381.346.658
a.n. YUFID NETWORK YAYASAN
.
BANK SYARIAH MANDIRI
7086.882.242
a.n. YAYASAN YUFID NETWORK
.
Paypal: finance@yufid.org
.
NB: Rekening di atas adalah rekening khusus donasi Yufid Network, jadi Anda tidak perlu konfirmasi setelah mengirimkan donasi. Cukup tuliskan keterangan donasi pada saat Anda transfer.
.
Link catatan penerimaan donasi Yufid Network selama ini dapat Anda lihat di: https://goo.gl/y7o7Se

#puasasyaban #nisfusyaaban #nisfusyaban #syaban #syaaban #bulansyaban #puasabulansyaban #amalansyaban #amalansunnah #amalansunnahbulansyaban #amalansunnahdibulansyaban #nasehat #posterdakwahyufidtv #renungan #posterdakwah #hidup #inspirasi #konsultasisyariah #islamicquotes #quran #hadith #islamituindah #dakwah #islam #yufid #yufidstore #yufidtv

Sobat Yufid, saat ini kita sudah masuk bulan Sya'ban. . Meskipun sedang dilanda wabah semoga kita tidak terlalu tersibukkan dengan berita hingga lupa bahwa bulan Sya'ban ini kita dianjurkan untuk memperbanyak ibadah. . Ada banyak dalil yang menunjukkan dianjurkannya amalan ibadah tertentu di bulan Sya'ban. . Di antaranya adalah hadits dari 'Aisyah radhiyallahu 'anha, . "Belum pernah Nabi ﷺ berpuasa satu bulan yang lebih banyak dari pada puasa bulan Sya’ban. Terkadang hampir beliau berpuasa Sya’ban sebulan penuh." (HR. Al Bukhari dan Muslim) . Simak penjelasan lengkap terkait amalan sunnah di bulan Sya'ban dalam video kali ini. . Semoga bermanfaat. . Simak juga video 4K nya di channel Yufid TV melalui link video di bawah ini : 👉 https://youtu.be/k7cVy3oKwv8 [4K] * 🔍 MASIH CARI ARTIKEL ISLAM DI GOOGLE? Yuk, beralih Yufid.com (Islamic Search Engine) saja. Insyaallah hasilnya LEBIH menenangkan hati! * FOLLOW SOSIAL MEDIA YUFID.TV LAINNYA UNTUK MENDAPATKAN UPDATE VIDEO TERBARU! Fabebook: https://www.facebook.com/Yufid.TV/ Instagram: https://www.instagram.com/yufid.tv/ Telegram: https://telegram.me/yufidtv Yufid.TV Official Website: http://yufid.tv * DUKUNG DAKWAH YUFID.TV! Caranya dengan belanja di Yufid Store: 🛒http://yufidstore.com * DONASI UNTUK VIDEO DAKWAH DAPAT DISALURKAN KE: . BNI SYARIAH 0381.346.658 a.n. YUFID NETWORK YAYASAN . BANK SYARIAH MANDIRI 7086.882.242 a.n. YAYASAN YUFID NETWORK . Paypal: finance@yufid.org . NB: Rekening di atas adalah rekening khusus donasi Yufid Network, jadi Anda tidak perlu konfirmasi setelah mengirimkan donasi. Cukup tuliskan keterangan donasi pada saat Anda transfer. . Link catatan penerimaan donasi Yufid Network selama ini dapat Anda lihat di: https://goo.gl/y7o7Se #puasasyaban #nisfusyaaban #nisfusyaban #syaban #syaaban #bulansyaban #puasabulansyaban #amalansyaban #amalansunnah #amalansunnahbulansyaban #amalansunnahdibulansyaban #nasehat #posterdakwahyufidtv #renungan #posterdakwah #hidup #inspirasi #konsultasisyariah #islamicquotes #quran #hadith #islamituindah #dakwah #islam #yufid #yufidstore #yufidtv

0
3/29/2020
15
syaaban #Syaaban | 🔥DOA AGAR TIDAK MUDAH MENGIKUT HAWA NAFSU🔥
.
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
.
اللهمَّ لَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ وَلَا تَنْزِعْ مِنّي صالِحَ مَا أعْطِيْتَنِي
.
“Ya Allah, jangan pernah sekejap pun Engkau meninggalkan urusanku sendirian tanpa bantuan-Mu. Semoga Engkau tidak mengambil amal soleh yang telah Engkau berikan padaku.”
.
☘️Apabila kita diuji dengan kesenangan, itulah masa yang paling sesuai untuk hawa nafsu menakluki hati kita. Berdoalah agar segala kurniaan di dunia ini tidak menjadikan kita seorang yang mudah lupa akan Yang Maha Pencipta.
.
👉🏻24 HARI MENJELANG RAMADAN👈🏻
👉🏻5 Syaaban 1441 HIJRAH👈🏻
.
🌸Selamat menyambut bulan Ramadan🌸
.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
.
🍀Salurkan sumbangan untuk TABUNG PERWIRA COVID-19 ke akaun Aman Palestin Berhad:
Bank Islam: 12029010047880
Maybank: 562263010787
CIMB: 8600460353
.
🍀Atau klik pautan di bawah
https://www.billplz.com/apsabah
.
🍀Hantar resit transaksi anda ke
wasap.my/60168280903
.
🍀 Sabda Rasulullah SAW:
.
داووا مرضاكم بالصدقةِ ، وحصِّنوا أموالكم بالزكاةِ ، وأَعِدُّوا للبلاءِ الدعاءَ
.
"Ubatilah penyakitmu dengan bersedekah, peliharalah hartamu dengan berzakat dan hindarilah bala dengan berdoa." (HR Al-Baihaqi)
.
🍀 Ikuti saluran Telegram Aman Palestin Berhad. Info yang Pantas dan Mutakhir.
https://t.me/AMANPALESTINBERHAD
.
#10ForSmiles
#JomMenyumbang 
#AmanPalestin 
#DudukRumah

#Syaaban | 🔥DOA AGAR TIDAK MUDAH MENGIKUT HAWA NAFSU🔥 . بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ . اللهمَّ لَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ وَلَا تَنْزِعْ مِنّي صالِحَ مَا أعْطِيْتَنِي . “Ya Allah, jangan pernah sekejap pun Engkau meninggalkan urusanku sendirian tanpa bantuan-Mu. Semoga Engkau tidak mengambil amal soleh yang telah Engkau berikan padaku.” . ☘️Apabila kita diuji dengan kesenangan, itulah masa yang paling sesuai untuk hawa nafsu menakluki hati kita. Berdoalah agar segala kurniaan di dunia ini tidak menjadikan kita seorang yang mudah lupa akan Yang Maha Pencipta. . 👉🏻24 HARI MENJELANG RAMADAN👈🏻 👉🏻5 Syaaban 1441 HIJRAH👈🏻 . 🌸Selamat menyambut bulan Ramadan🌸 . 🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 . 🍀Salurkan sumbangan untuk TABUNG PERWIRA COVID-19 ke akaun Aman Palestin Berhad: Bank Islam: 12029010047880 Maybank: 562263010787 CIMB: 8600460353 . 🍀Atau klik pautan di bawah https://www.billplz.com/apsabah . 🍀Hantar resit transaksi anda ke wasap.my/60168280903 . 🍀 Sabda Rasulullah SAW: . داووا مرضاكم بالصدقةِ ، وحصِّنوا أموالكم بالزكاةِ ، وأَعِدُّوا للبلاءِ الدعاءَ . "Ubatilah penyakitmu dengan bersedekah, peliharalah hartamu dengan berzakat dan hindarilah bala dengan berdoa." (HR Al-Baihaqi) . 🍀 Ikuti saluran Telegram Aman Palestin Berhad. Info yang Pantas dan Mutakhir. https://t.me/AMANPALESTINBERHAD . #10ForSmiles #JomMenyumbang #AmanPalestin #DudukRumah

0
3/29/2020
1
syaaban #Syaaban | 🔥DOA AGAR TIDAK MUDAH MENGIKUT HAWA NAFSU🔥
.
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
.
اللهمَّ لَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ وَلَا تَنْزِعْ مِنّي صالِحَ مَا أعْطِيْتَنِي “Ya Allah, jangan pernah sekejap pun Engkau meninggalkan urusanku sendirian tanpa bantuan-Mu. Semoga Engkau tidak mengambil amal soleh yang telah Engkau berikan padaku.”
.
☘️Apabila kita diuji dengan kesenangan, itulah masa yang paling sesuai untuk hawa nafsu menakluki hati kita. Berdoalah agar segala kurniaan di dunia ini tidak menjadikan kita seorang yang mudah lupa akan Yang Maha Pencipta.
.
👉🏻24 HARI MENJELANG RAMADAN👈🏻
👉🏻5 Syaaban 1441 HIJRAH👈🏻
.
🌸Selamat menyambut bulan Ramadan🌸
.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
. 🍀Salurkan sumbangan untuk TABUNG PERWIRA COVID-19 ke akaun Aman Palestin Berhad:
Bank Islam: 12029010047880
Maybank: 562263010787
CIMB: 8600460353
.
. 🍀Atau klik pautan di bawah
https://www.billplz.com/apsabah .
. . 🍀Hantar resit transaksi anda ke
wasap.my/60198852165
.
. 🍀 Sabda Rasulullah SAW:
.
داووا مرضاكم بالصدقةِ ، وحصِّنوا أموالكم بالزكاةِ ، وأَعِدُّوا للبلاءِ الدعاءَ
.
"Ubatilah penyakitmu dengan bersedekah, peliharalah hartamu dengan berzakat dan hindarilah bala dengan berdoa." (HR Al-Baihaqi)
.
. 🍀 Ikuti saluran Telegram Aman Palestin Berhad. Info yang Pantas dan Mutakhir.
https://t.me/AMANPALESTINBERHAD

#10ForSmiles
#JomMenyumbang 
#AmanPalestin 
#DudukRumah

#Syaaban | 🔥DOA AGAR TIDAK MUDAH MENGIKUT HAWA NAFSU🔥 . بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ . اللهمَّ لَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ وَلَا تَنْزِعْ مِنّي صالِحَ مَا أعْطِيْتَنِي “Ya Allah, jangan pernah sekejap pun Engkau meninggalkan urusanku sendirian tanpa bantuan-Mu. Semoga Engkau tidak mengambil amal soleh yang telah Engkau berikan padaku.” . ☘️Apabila kita diuji dengan kesenangan, itulah masa yang paling sesuai untuk hawa nafsu menakluki hati kita. Berdoalah agar segala kurniaan di dunia ini tidak menjadikan kita seorang yang mudah lupa akan Yang Maha Pencipta. . 👉🏻24 HARI MENJELANG RAMADAN👈🏻 👉🏻5 Syaaban 1441 HIJRAH👈🏻 . 🌸Selamat menyambut bulan Ramadan🌸 . 🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 . 🍀Salurkan sumbangan untuk TABUNG PERWIRA COVID-19 ke akaun Aman Palestin Berhad: Bank Islam: 12029010047880 Maybank: 562263010787 CIMB: 8600460353 . . 🍀Atau klik pautan di bawah https://www.billplz.com/apsabah . . . 🍀Hantar resit transaksi anda ke wasap.my/60198852165 . . 🍀 Sabda Rasulullah SAW: . داووا مرضاكم بالصدقةِ ، وحصِّنوا أموالكم بالزكاةِ ، وأَعِدُّوا للبلاءِ الدعاءَ . "Ubatilah penyakitmu dengan bersedekah, peliharalah hartamu dengan berzakat dan hindarilah bala dengan berdoa." (HR Al-Baihaqi) . . 🍀 Ikuti saluran Telegram Aman Palestin Berhad. Info yang Pantas dan Mutakhir. https://t.me/AMANPALESTINBERHAD #10ForSmiles #JomMenyumbang #AmanPalestin #DudukRumah

0
3/29/2020
17
syaaban Sobat Yufid, saat ini kita sudah masuk bulan Sya'ban.
.
Meskipun sedang dilanda wabah semoga kita tidak terlalu tersibukkan dengan berita hingga lupa bahwa bulan Sya'ban ini kita dianjurkan untuk memperbanyak ibadah.
.
Ada banyak dalil yang menunjukkan dianjurkannya amalan ibadah tertentu di bulan Sya'ban.
.
Di antaranya adalah hadits dari 'Aisyah radhiyallahu 'anha,
.
"Belum pernah Nabi ﷺ berpuasa satu bulan yang lebih banyak dari pada puasa bulan Sya’ban. Terkadang hampir beliau berpuasa Sya’ban sebulan penuh."
(HR. Al Bukhari dan Muslim)
.
Simak penjelasan lengkap terkait amalan sunnah di bulan Sya'ban dalam video kali ini.
.
Semoga bermanfaat.
.
Simak juga video 4K nya di channel Yufid TV melalui link video di bawah ini :
👉 https://youtu.be/k7cVy3oKwv8 [4K]
*
🔍 MASIH CARI ARTIKEL ISLAM DI GOOGLE?
Yuk, beralih Yufid.com (Islamic Search Engine) saja. Insyaallah hasilnya LEBIH menenangkan hati!
*
FOLLOW SOSIAL MEDIA YUFID.TV LAINNYA UNTUK MENDAPATKAN UPDATE VIDEO TERBARU!
Fabebook: https://www.facebook.com/Yufid.TV/ 
Instagram: https://www.instagram.com/yufid.tv/ 
Telegram: https://telegram.me/yufidtv 
Yufid.TV Official Website: http://yufid.tv
*
DUKUNG DAKWAH YUFID.TV!
Caranya dengan belanja di Yufid Store: 🛒http://yufidstore.com
*
DONASI UNTUK VIDEO DAKWAH DAPAT DISALURKAN KE:
.
BNI SYARIAH
0381.346.658
a.n. YUFID NETWORK YAYASAN
.
BANK SYARIAH MANDIRI
7086.882.242
a.n. YAYASAN YUFID NETWORK
.
Paypal: finance@yufid.org
.
NB: Rekening di atas adalah rekening khusus donasi Yufid Network, jadi Anda tidak perlu konfirmasi setelah mengirimkan donasi. Cukup tuliskan keterangan donasi pada saat Anda transfer.
.
Link catatan penerimaan donasi Yufid Network selama ini dapat Anda lihat di: https://goo.gl/y7o7Se

#puasasyaban #nisfusyaaban #nisfusyaban #syaban #syaaban #bulansyaban #puasabulansyaban #amalansyaban #amalansunnah #amalansunnahbulansyaban #amalansunnahdibulansyaban #nasehat #posterdakwahyufidtv #renungan #posterdakwah #hidup #inspirasi #konsultasisyariah #islamicquotes #quran #hadith #islamituindah #dakwah #islam #yufid #yufidstore #yufidtv

Sobat Yufid, saat ini kita sudah masuk bulan Sya'ban. . Meskipun sedang dilanda wabah semoga kita tidak terlalu tersibukkan dengan berita hingga lupa bahwa bulan Sya'ban ini kita dianjurkan untuk memperbanyak ibadah. . Ada banyak dalil yang menunjukkan dianjurkannya amalan ibadah tertentu di bulan Sya'ban. . Di antaranya adalah hadits dari 'Aisyah radhiyallahu 'anha, . "Belum pernah Nabi ﷺ berpuasa satu bulan yang lebih banyak dari pada puasa bulan Sya’ban. Terkadang hampir beliau berpuasa Sya’ban sebulan penuh." (HR. Al Bukhari dan Muslim) . Simak penjelasan lengkap terkait amalan sunnah di bulan Sya'ban dalam video kali ini. . Semoga bermanfaat. . Simak juga video 4K nya di channel Yufid TV melalui link video di bawah ini : 👉 https://youtu.be/k7cVy3oKwv8 [4K] * 🔍 MASIH CARI ARTIKEL ISLAM DI GOOGLE? Yuk, beralih Yufid.com (Islamic Search Engine) saja. Insyaallah hasilnya LEBIH menenangkan hati! * FOLLOW SOSIAL MEDIA YUFID.TV LAINNYA UNTUK MENDAPATKAN UPDATE VIDEO TERBARU! Fabebook: https://www.facebook.com/Yufid.TV/ Instagram: https://www.instagram.com/yufid.tv/ Telegram: https://telegram.me/yufidtv Yufid.TV Official Website: http://yufid.tv * DUKUNG DAKWAH YUFID.TV! Caranya dengan belanja di Yufid Store: 🛒http://yufidstore.com * DONASI UNTUK VIDEO DAKWAH DAPAT DISALURKAN KE: . BNI SYARIAH 0381.346.658 a.n. YUFID NETWORK YAYASAN . BANK SYARIAH MANDIRI 7086.882.242 a.n. YAYASAN YUFID NETWORK . Paypal: finance@yufid.org . NB: Rekening di atas adalah rekening khusus donasi Yufid Network, jadi Anda tidak perlu konfirmasi setelah mengirimkan donasi. Cukup tuliskan keterangan donasi pada saat Anda transfer. . Link catatan penerimaan donasi Yufid Network selama ini dapat Anda lihat di: https://goo.gl/y7o7Se #puasasyaban #nisfusyaaban #nisfusyaban #syaban #syaaban #bulansyaban #puasabulansyaban #amalansyaban #amalansunnah #amalansunnahbulansyaban #amalansunnahdibulansyaban #nasehat #posterdakwahyufidtv #renungan #posterdakwah #hidup #inspirasi #konsultasisyariah #islamicquotes #quran #hadith #islamituindah #dakwah #islam #yufid #yufidstore #yufidtv

0
3/29/2020
608
syaaban Sobat Yufid, saat ini kita sudah masuk bulan Sya'ban.
.
Meskipun sedang dilanda wabah semoga kita tidak terlalu tersibukkan dengan berita hingga lupa bahwa bulan Sya'ban ini kita dianjurkan untuk memperbanyak ibadah.
.
Ada banyak dalil yang menunjukkan dianjurkannya amalan ibadah tertentu di bulan Sya'ban.
.
Di antaranya adalah hadits dari 'Aisyah radhiyallahu 'anha,
.
"Belum pernah Nabi ﷺ berpuasa satu bulan yang lebih banyak dari pada puasa bulan Sya’ban. Terkadang hampir beliau berpuasa Sya’ban sebulan penuh."
(HR. Al Bukhari dan Muslim)
.
Simak penjelasan lengkap terkait amalan sunnah di bulan Sya'ban dalam video kali ini.
.
Semoga bermanfaat.
.
Simak juga video 4K nya di channel Yufid TV melalui link video di bawah ini :
👉 https://youtu.be/k7cVy3oKwv8 [4K]
*
🔍 MASIH CARI ARTIKEL ISLAM DI GOOGLE?
Yuk, beralih Yufid.com (Islamic Search Engine) saja. Insyaallah hasilnya LEBIH menenangkan hati!
*
FOLLOW SOSIAL MEDIA YUFID.TV LAINNYA UNTUK MENDAPATKAN UPDATE VIDEO TERBARU!
Fabebook: https://www.facebook.com/Yufid.TV/ 
Instagram: https://www.instagram.com/yufid.tv/ 
Telegram: https://telegram.me/yufidtv 
Yufid.TV Official Website: http://yufid.tv
*
DUKUNG DAKWAH YUFID.TV!
Caranya dengan belanja di Yufid Store: 🛒http://yufidstore.com
*
DONASI UNTUK VIDEO DAKWAH DAPAT DISALURKAN KE:
.
BNI SYARIAH
0381.346.658
a.n. YUFID NETWORK YAYASAN
.
BANK SYARIAH MANDIRI
7086.882.242
a.n. YAYASAN YUFID NETWORK
.
Paypal: finance@yufid.org
.
NB: Rekening di atas adalah rekening khusus donasi Yufid Network, jadi Anda tidak perlu konfirmasi setelah mengirimkan donasi. Cukup tuliskan keterangan donasi pada saat Anda transfer.
.
Link catatan penerimaan donasi Yufid Network selama ini dapat Anda lihat di: https://goo.gl/y7o7Se

#puasasyaban #nisfusyaaban #nisfusyaban #syaban #syaaban #bulansyaban #puasabulansyaban #amalansyaban #amalansunnah #amalansunnahbulansyaban #amalansunnahdibulansyaban #nasehat #posterdakwahyufidtv #renungan #posterdakwah #hidup #inspirasi #konsultasisyariah #islamicquotes #quran #hadith #islamituindah #dakwah #islam #yufid #yufidstore #yufidtv

Sobat Yufid, saat ini kita sudah masuk bulan Sya'ban. . Meskipun sedang dilanda wabah semoga kita tidak terlalu tersibukkan dengan berita hingga lupa bahwa bulan Sya'ban ini kita dianjurkan untuk memperbanyak ibadah. . Ada banyak dalil yang menunjukkan dianjurkannya amalan ibadah tertentu di bulan Sya'ban. . Di antaranya adalah hadits dari 'Aisyah radhiyallahu 'anha, . "Belum pernah Nabi ﷺ berpuasa satu bulan yang lebih banyak dari pada puasa bulan Sya’ban. Terkadang hampir beliau berpuasa Sya’ban sebulan penuh." (HR. Al Bukhari dan Muslim) . Simak penjelasan lengkap terkait amalan sunnah di bulan Sya'ban dalam video kali ini. . Semoga bermanfaat. . Simak juga video 4K nya di channel Yufid TV melalui link video di bawah ini : 👉 https://youtu.be/k7cVy3oKwv8 [4K] * 🔍 MASIH CARI ARTIKEL ISLAM DI GOOGLE? Yuk, beralih Yufid.com (Islamic Search Engine) saja. Insyaallah hasilnya LEBIH menenangkan hati! * FOLLOW SOSIAL MEDIA YUFID.TV LAINNYA UNTUK MENDAPATKAN UPDATE VIDEO TERBARU! Fabebook: https://www.facebook.com/Yufid.TV/ Instagram: https://www.instagram.com/yufid.tv/ Telegram: https://telegram.me/yufidtv Yufid.TV Official Website: http://yufid.tv * DUKUNG DAKWAH YUFID.TV! Caranya dengan belanja di Yufid Store: 🛒http://yufidstore.com * DONASI UNTUK VIDEO DAKWAH DAPAT DISALURKAN KE: . BNI SYARIAH 0381.346.658 a.n. YUFID NETWORK YAYASAN . BANK SYARIAH MANDIRI 7086.882.242 a.n. YAYASAN YUFID NETWORK . Paypal: finance@yufid.org . NB: Rekening di atas adalah rekening khusus donasi Yufid Network, jadi Anda tidak perlu konfirmasi setelah mengirimkan donasi. Cukup tuliskan keterangan donasi pada saat Anda transfer. . Link catatan penerimaan donasi Yufid Network selama ini dapat Anda lihat di: https://goo.gl/y7o7Se #puasasyaban #nisfusyaaban #nisfusyaban #syaban #syaaban #bulansyaban #puasabulansyaban #amalansyaban #amalansunnah #amalansunnahbulansyaban #amalansunnahdibulansyaban #nasehat #posterdakwahyufidtv #renungan #posterdakwah #hidup #inspirasi #konsultasisyariah #islamicquotes #quran #hadith #islamituindah #dakwah #islam #yufid #yufidstore #yufidtv

14
3/29/2020
2512
syaaban “Hanyalah yang memakmurkan masjid-masjid Allah ialah orang-orang yang beriman kepada Allah dan hari kemudian, serta tetap mendirikan sholat, menunaikan zakat dan tidak takut (kepada siapapun) selain kepada Allah, maka merekalah orang-orang yang diharapkan termasuk golongan orang-orang yang mendapat petunjuk.” (QS. at-Taubah:18)

#attaubah
#quran 
#praying 
#sholat 
#sholatdiawalwaktu 
#ramadan
#marhaban
#syaaban
#istighfar
#praying 
#placesyoullpray
#mihrab
#mihrabmasjid
#kubah

#mosque 
#masjid 
#islam
#design
#desainislam

#islamicdesign
#islamicart
#islamicarchitecture 
#arsitekturislam
#seniislam

#minaret
#pontianak 
#kalimantanbarat 
#islamiccenter
#islamicinterior

“Hanyalah yang memakmurkan masjid-masjid Allah ialah orang-orang yang beriman kepada Allah dan hari kemudian, serta tetap mendirikan sholat, menunaikan zakat dan tidak takut (kepada siapapun) selain kepada Allah, maka merekalah orang-orang yang diharapkan termasuk golongan orang-orang yang mendapat petunjuk.” (QS. at-Taubah:18) #attaubah #quran #praying #sholat #sholatdiawalwaktu #ramadan #marhaban #syaaban #istighfar #praying #placesyoullpray #mihrab #mihrabmasjid #kubah #mosque #masjid #islam #design #desainislam #islamicdesign #islamicart #islamicarchitecture #arsitekturislam #seniislam #minaret #pontianak #kalimantanbarat #islamiccenter #islamicinterior

0
3/29/2020
29
syaaban .
#alhamdulillah .
.
sepi...sunyi....senyap...sayu....
.
.
#covid_19 asbab kematian....😔
.
kematian makin meningkat....rangkaian jangkitan terus merebak....🇲🇾
.
.
terus berdoa...berusaha patuh arahan.. berserah dan tawakkal pada  Allah yang satu.....☝️
.
.
#2020 #perintahkawalanpergerakan #kitajagakita #stayathome #syaaban #dudukrumah #malaysia #melaka #kualalumpur #tawakal #allahujikita

. #alhamdulillah . . sepi...sunyi....senyap...sayu.... . . #covid_19 asbab kematian....😔 . kematian makin meningkat....rangkaian jangkitan terus merebak....🇲🇾 . . terus berdoa...berusaha patuh arahan.. berserah dan tawakkal pada Allah yang satu.....☝️ . . #2020 #perintahkawalanpergerakan #kitajagakita #stayathome #syaaban #dudukrumah #malaysia #melaka #kualalumpur #tawakal #allahujikita

0
3/29/2020
10
syaaban COVID-19 teguran dari Allah
-
Sedar dak kita, yg ciptakan makhluk halus bernama Covid-19 ni adalah Allah. Sesungguh Dia lebih mengetahui. -
Ada sebab kenapa Allah turunkan ujian besar ni dekat kita. Kalau teguran dari Allah sendiri direct dekat kita pon kita tak mampu nak terima dan ambik pengajaran, tanya la hati kita apa yg tak kena
-
Berbaliklah pada Allah. Jom sama sama panjatkan doa supaya Allah hapuskan wabak covid-19 ni secepatnya 💪

COVID-19 teguran dari Allah - Sedar dak kita, yg ciptakan makhluk halus bernama Covid-19 ni adalah Allah. Sesungguh Dia lebih mengetahui. - Ada sebab kenapa Allah turunkan ujian besar ni dekat kita. Kalau teguran dari Allah sendiri direct dekat kita pon kita tak mampu nak terima dan ambik pengajaran, tanya la hati kita apa yg tak kena - Berbaliklah pada Allah. Jom sama sama panjatkan doa supaya Allah hapuskan wabak covid-19 ni secepatnya 💪

1
3/29/2020
13
syaaban وَإِيَّاكَ وَطُولَ الأَمَلِ فإِنَّهُ يَميلُ بِكَ إِلى مَحَبَّةِ الدُّنيا، وَيُثَقِّلُ عَليكَ مُلازَمةِ الطَّاعاتِ والإِقبالَ علَى العِبادَةِ، والتَّجَرُّدَ لِطرَيقِ الآخِرةِ، وَفي تَقديرِ قُربِ الَموتِ وقِصَرِ المُدَّةِ الخَيرُ كُلَّهُ، فَعليكَ بِهِ، وَفَّقنَا الله وَإِيَّاكَ
.
Dan berhati-hatilah terhadap thulul amal (Panjang Angan Angan). Karena hal tersebut bisa membuatmu cinta pada dunia, membuatmu berat terus-menerus melakukan ketaatan, ibadah dan fokus pada jalan akhirat. Di dalam penganggapan kematiannya (sudah) dekat dan waktunya (umurnya) pendek terdapat kebaikan yang menyeluruh. Untuk itu, kerjankanlah! Semoga Allah memberi pertolongan padaku dan padamu.
.
🌷KITAB RISALAH ADAB SULUKIL MURID🌷
.
#majelisnahwushorof #nahwu #shorof #nisfusyaaban #syaaban #darusshofa #darusshofamedan #syabaabulmusthofa
#zidniilma #UstadzMufty #ustadzkardi #ustadzrahmatabdullah #workfromhome #fastabiqulkhairat #kalamhabaib #sayyidmuhammadalmaliki #risalahadabsulukilmurid #adabsulukilmurid

وَإِيَّاكَ وَطُولَ الأَمَلِ فإِنَّهُ يَميلُ بِكَ إِلى مَحَبَّةِ الدُّنيا، وَيُثَقِّلُ عَليكَ مُلازَمةِ الطَّاعاتِ والإِقبالَ علَى العِبادَةِ، والتَّجَرُّدَ لِطرَيقِ الآخِرةِ، وَفي تَقديرِ قُربِ الَموتِ وقِصَرِ المُدَّةِ الخَيرُ كُلَّهُ، فَعليكَ بِهِ، وَفَّقنَا الله وَإِيَّاكَ . Dan berhati-hatilah terhadap thulul amal (Panjang Angan Angan). Karena hal tersebut bisa membuatmu cinta pada dunia, membuatmu berat terus-menerus melakukan ketaatan, ibadah dan fokus pada jalan akhirat. Di dalam penganggapan kematiannya (sudah) dekat dan waktunya (umurnya) pendek terdapat kebaikan yang menyeluruh. Untuk itu, kerjankanlah! Semoga Allah memberi pertolongan padaku dan padamu. . 🌷KITAB RISALAH ADAB SULUKIL MURID🌷 . #majelisnahwushorof #nahwu #shorof #nisfusyaaban #syaaban #darusshofa #darusshofamedan #syabaabulmusthofa #zidniilma #UstadzMufty #ustadzkardi #ustadzrahmatabdullah #workfromhome #fastabiqulkhairat #kalamhabaib #sayyidmuhammadalmaliki #risalahadabsulukilmurid #adabsulukilmurid

0
3/29/2020
54
syaaban Semoga dapat bertemu Ramadhan yang indah 🌸🌸
.
.
#syaaban
#roadtoramadhan
#sahur

Semoga dapat bertemu Ramadhan yang indah 🌸🌸 . . #syaaban #roadtoramadhan #sahur

0
3/29/2020
61
syaaban Kisah Masjid dan Istana...
Ingin ku bina sebuah masjid dan istana berdiri tegak megah. Telah hatiku pasakkan menjadi dua. Satu kubangunkan masjid, satu kudirikan istana. Jika kau bersemanyam dimasjid, istana ku dihuni makhluk yang bertuah.
Wahai jiwa-jiwa yang tenang mendekatlah. Sambutlah kehangatan dengan lentera kesabaran.
Carilah ku disetiap sudut bersujud diatas sejadah diantara magrib dan isyak.
#sweetmoments #enjoymyowncompany #spreadsalam #patienceandgratitude #senibinamasjid #lifeischoice #simplelifestyle #storytellerslife #strongwomen #syaaban

Kisah Masjid dan Istana... Ingin ku bina sebuah masjid dan istana berdiri tegak megah. Telah hatiku pasakkan menjadi dua. Satu kubangunkan masjid, satu kudirikan istana. Jika kau bersemanyam dimasjid, istana ku dihuni makhluk yang bertuah. Wahai jiwa-jiwa yang tenang mendekatlah. Sambutlah kehangatan dengan lentera kesabaran. Carilah ku disetiap sudut bersujud diatas sejadah diantara magrib dan isyak. #sweetmoments #enjoymyowncompany #spreadsalam #patienceandgratitude #senibinamasjid #lifeischoice #simplelifestyle #storytellerslife #strongwomen #syaaban

0
3/29/2020
4
syaaban وَإِيَّاكَ وَطُولَ الأَمَلِ فإِنَّهُ يَميلُ بِكَ إِلى مَحَبَّةِ الدُّنيا، وَيُثَقِّلُ عَليكَ مُلازَمةِ الطَّاعاتِ والإِقبالَ علَى العِبادَةِ، والتَّجَرُّدَ لِطرَيقِ الآخِرةِ، وَفي تَقديرِ قُربِ الَموتِ وقِصَرِ المُدَّةِ الخَيرُ كُلَّهُ، فَعليكَ بِهِ، وَفَّقنَا الله وَإِيَّاكَ
.
Dan berhati-hatilah terhadap thulul amal (Panjang Angan Angan). Karena hal tersebut bisa membuatmu cinta pada dunia, membuatmu berat terus-menerus melakukan ketaatan, ibadah dan fokus pada jalan akhirat. Di dalam penganggapan kematiannya (sudah) dekat dan waktunya (umurnya) pendek terdapat kebaikan yang menyeluruh. Untuk itu, kerjankanlah! Semoga Allah memberi pertolongan padaku dan padamu.
.
🌷KITAB RISALAH ADAB SULUKIL MURID🌷
.
#majelisnahwushorof #nahwu #shorof #nisfusyaaban #syaaban #darusshofa #darusshofamedan #syabaabulmusthofa #workfromhome #fastabiqulkhairat #kalamhabaib #sayyidmuhammadalmaliki #risalahadabsulukilmurid #adabsulukilmurid

وَإِيَّاكَ وَطُولَ الأَمَلِ فإِنَّهُ يَميلُ بِكَ إِلى مَحَبَّةِ الدُّنيا، وَيُثَقِّلُ عَليكَ مُلازَمةِ الطَّاعاتِ والإِقبالَ علَى العِبادَةِ، والتَّجَرُّدَ لِطرَيقِ الآخِرةِ، وَفي تَقديرِ قُربِ الَموتِ وقِصَرِ المُدَّةِ الخَيرُ كُلَّهُ، فَعليكَ بِهِ، وَفَّقنَا الله وَإِيَّاكَ . Dan berhati-hatilah terhadap thulul amal (Panjang Angan Angan). Karena hal tersebut bisa membuatmu cinta pada dunia, membuatmu berat terus-menerus melakukan ketaatan, ibadah dan fokus pada jalan akhirat. Di dalam penganggapan kematiannya (sudah) dekat dan waktunya (umurnya) pendek terdapat kebaikan yang menyeluruh. Untuk itu, kerjankanlah! Semoga Allah memberi pertolongan padaku dan padamu. . 🌷KITAB RISALAH ADAB SULUKIL MURID🌷 . #majelisnahwushorof #nahwu #shorof #nisfusyaaban #syaaban #darusshofa #darusshofamedan #syabaabulmusthofa #workfromhome #fastabiqulkhairat #kalamhabaib #sayyidmuhammadalmaliki #risalahadabsulukilmurid #adabsulukilmurid

0
3/29/2020
71
syaaban Dukacita dimaklumkan sehingga kini, terdapat satu (1) lagi pertambahan kes kematian berkaitan COVID-19 yang telah dilaporkan kepada CPRC Kebangsaan. Pelaporan terbaharu ini menjadikan jumlah kumulatif kes kematian COVID-19 di Malaysia sebanyak 35 orang setakat ini.

Kes kematian ke-35 (kes ke-1952) merupakan seorang perempuan warganegara Malaysia berusia 57 tahun. Beliau mempunyai sejarah perjalanan ke Indonesia.

Beliau telah mula bergejala 5 hari sebelum dimasukkan ke Hospital Putrajaya pada 17 Mac 2020 dan kemudiannya ke Hospital Kuala Lumpur dan Hospital Sungai Buloh. Hasil ujian pengesahan COVID-19 telah didapati positif pada 18 Mac 2020. Kesihatan beliau merosot hari demi hari, dan disahkan meninggal dunia pada 29 Mac 2020 jam 4.00 petang.

KKM mengucapkan takziah kepada seluruh ahli keluarga beliau. ‎إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون - KP KKM -
⚠⚠Hati ii ya semua.Covid 19  outbreaks in globe of world.keep healty full 
#coronavirus #coronavirusoutbreak #cegahcovid#trending#covid19#covidchina#covidmalaysia #coviditalia#covid#world#keephealthy #malaysia#viral#trending#coronaviruslockdown#covidlockdown2020#explorepage#ramadhan2020#syaaban#restritedgovementmalaysia#pandemic#coronaviruspandemic #juststayathome#fightcovid#hapuscovid#trulyasia#staysafe#dudukrumah#COVID19#dudukrumahchallange#movementorder

Dukacita dimaklumkan sehingga kini, terdapat satu (1) lagi pertambahan kes kematian berkaitan COVID-19 yang telah dilaporkan kepada CPRC Kebangsaan. Pelaporan terbaharu ini menjadikan jumlah kumulatif kes kematian COVID-19 di Malaysia sebanyak 35 orang setakat ini. Kes kematian ke-35 (kes ke-1952) merupakan seorang perempuan warganegara Malaysia berusia 57 tahun. Beliau mempunyai sejarah perjalanan ke Indonesia. Beliau telah mula bergejala 5 hari sebelum dimasukkan ke Hospital Putrajaya pada 17 Mac 2020 dan kemudiannya ke Hospital Kuala Lumpur dan Hospital Sungai Buloh. Hasil ujian pengesahan COVID-19 telah didapati positif pada 18 Mac 2020. Kesihatan beliau merosot hari demi hari, dan disahkan meninggal dunia pada 29 Mac 2020 jam 4.00 petang. KKM mengucapkan takziah kepada seluruh ahli keluarga beliau. ‎إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون - KP KKM - ⚠⚠Hati ii ya semua.Covid 19 outbreaks in globe of world.keep healty full #coronavirus #coronavirusoutbreak #cegahcovid#trending#covid19#covidchina#covidmalaysia #coviditalia#covid#world#keephealthy #malaysia#viral#trending#coronaviruslockdown#covidlockdown2020#explorepage#ramadhan2020#syaaban#restritedgovementmalaysia#pandemic#coronaviruspandemic #juststayathome#fightcovid#hapuscovid#trulyasia#staysafe#dudukrumah#COVID19#dudukrumahchallange#movementorder

0
3/29/2020
8
syaaban 25 days left until Ramadhan. i hope this lockdown will end asap. Kalau tak kena jd iman terawih la.. #moon #moonlight #syaaban #ramadhan #syaaban1441h #lockdown #stayhome #covid19

25 days left until Ramadhan. i hope this lockdown will end asap. Kalau tak kena jd iman terawih la.. #moon #moonlight #syaaban #ramadhan #syaaban1441h #lockdown #stayhome #covid19

0
3/29/2020
17
syaaban إِذَا قَامَ الْعَبْدُ مِنَ اللَّيْلِ فَتَسَوَّكَ وَتَوَضَّأَ ثُمَّ قَامَ لِلصَّلاَةِ فَكَبَّرَ وَقَرَأَ ، وَضَعَ الْمَلَكُ فَاهُ عَلَى فِيْهِ وَيَقُوْلُ الْمَلَكُ : أُتْلُ اُتْلُ فَقَدْ طِبْتَ وَطَابَ لَكَ ، أَلاَ وَإِنَّ قِرَاءَةَ الْقُرْآنِ مَعَ الصَّلاَةِ كُنْزٌ مِنْ كُنُوْزِ الْجَنَّةِ وَخَيْرٌ مَوْضُوْعٍ فَاسْتَكْثِرُوْا مِنْهُ مَااسْتَطَعْتُمْ

Apabila bangun seorang hamba di malam hari kemudian ia bersiwak dan berwudhu kemudian ia berdiri untuk melaksakan sholat lalu ia bertakbir dan membaca al qur'an,maka malaikat meletakkan mulutnya pada mulutnya seorang hamba tersebut dan malaikat tersebut berkata "Kau bacalah, Kau bacalah. Maka sungguh kau telah berbuat kebaikan dan malaikat berbuat baik padamu,Ketahuilah. Sesungguhnya membaca Al- Qur'an di dalam sholat itu adalah harta karun dari harta karun² surga dan sesuatu yg paling baik yang di letakkan di timbangan amal maka perbanyak lah oleh kalian membaca Al-Qur'an di dalam shalat semampu kalian.
.
🌷Di nukil dalam Kitab ABWAABUL FAROJ
Karya ASSAYYID MUHAMMAD BIN ALWI AL MALIKI AL HASANI🌷
.
#majelisnahwushorof #nahwu #shorof #nisfusyaaban #syaaban #darusshofa #darusshofamedan #syabaabulmusthofa #workfromhome #fastabiqulkhairat #kalamhabaib #sayyidmuhammadalmaliki #abwabulfaraj

إِذَا قَامَ الْعَبْدُ مِنَ اللَّيْلِ فَتَسَوَّكَ وَتَوَضَّأَ ثُمَّ قَامَ لِلصَّلاَةِ فَكَبَّرَ وَقَرَأَ ، وَضَعَ الْمَلَكُ فَاهُ عَلَى فِيْهِ وَيَقُوْلُ الْمَلَكُ : أُتْلُ اُتْلُ فَقَدْ طِبْتَ وَطَابَ لَكَ ، أَلاَ وَإِنَّ قِرَاءَةَ الْقُرْآنِ مَعَ الصَّلاَةِ كُنْزٌ مِنْ كُنُوْزِ الْجَنَّةِ وَخَيْرٌ مَوْضُوْعٍ فَاسْتَكْثِرُوْا مِنْهُ مَااسْتَطَعْتُمْ Apabila bangun seorang hamba di malam hari kemudian ia bersiwak dan berwudhu kemudian ia berdiri untuk melaksakan sholat lalu ia bertakbir dan membaca al qur'an,maka malaikat meletakkan mulutnya pada mulutnya seorang hamba tersebut dan malaikat tersebut berkata "Kau bacalah, Kau bacalah. Maka sungguh kau telah berbuat kebaikan dan malaikat berbuat baik padamu,Ketahuilah. Sesungguhnya membaca Al- Qur'an di dalam sholat itu adalah harta karun dari harta karun² surga dan sesuatu yg paling baik yang di letakkan di timbangan amal maka perbanyak lah oleh kalian membaca Al-Qur'an di dalam shalat semampu kalian. . 🌷Di nukil dalam Kitab ABWAABUL FAROJ Karya ASSAYYID MUHAMMAD BIN ALWI AL MALIKI AL HASANI🌷 . #majelisnahwushorof #nahwu #shorof #nisfusyaaban #syaaban #darusshofa #darusshofamedan #syabaabulmusthofa #workfromhome #fastabiqulkhairat #kalamhabaib #sayyidmuhammadalmaliki #abwabulfaraj

0
3/29/2020
56
syaaban Jom puasa esok😁...duduk rumah, daripada tak buat apa asyik makan jerrr, baik puasa.. Ini jugak sebagai latihan untuk menempuh bulan ramadhan.. Sebulan je lagi weyh..😅
.
Arif Akrami
@coach_akramie 
Jurulatih Kesihatan & Kecergasan
.
#tuisyenkurusonline #ramadan #ramadankareem #fasting #sihat #healthylifestyle #healthyliving #positiveattitude #positivevibes #thepowerofdoa🤲 #puasasunat #sihatituibadah #gratitude #syaaban #barakallah #topcoach #toptags #inspiration #instafamous #instagood #picoftheday #photoeveryday #100kfollowers #100likes

Jom puasa esok😁...duduk rumah, daripada tak buat apa asyik makan jerrr, baik puasa.. Ini jugak sebagai latihan untuk menempuh bulan ramadhan.. Sebulan je lagi weyh..😅 . Arif Akrami @coach_akramie Jurulatih Kesihatan & Kecergasan . #tuisyenkurusonline #ramadan #ramadankareem #fasting #sihat #healthylifestyle #healthyliving #positiveattitude #positivevibes #thepowerofdoa🤲 #puasasunat #sihatituibadah #gratitude #syaaban #barakallah #topcoach #toptags #inspiration #instafamous #instagood #picoftheday #photoeveryday #100kfollowers #100likes

5
3/29/2020
35
syaaban DAH ZIKIR?
TASBIH,TAHMID DAN TAKBIR.

Muhasabah-ALHAMDULILLAH, Segala Puji Bagi Allah kerana masih beri kesempatan pada diri ini untuk dapat bernafas pada hari ini 4 syaaban 1441Hijrah.
.
SUBHANALLAH, Another 25 days untuk melangkah ke Bulan Ramadhan. Apa persediaan kita?
.
ALLAHUAKBAR, Allah Maha Besar, Maha Berkuasa. Kau  rezekikan dan izinkan kami untuk dapat lagi beramal dalam bulan yang penuh barakah, #RamadhanKareem1441H AAMIIN.

#aulakhat#quote#muhasabahdiri#syaaban#ramadhan#counting#zikrullah

DAH ZIKIR? TASBIH,TAHMID DAN TAKBIR. Muhasabah-ALHAMDULILLAH, Segala Puji Bagi Allah kerana masih beri kesempatan pada diri ini untuk dapat bernafas pada hari ini 4 syaaban 1441Hijrah. . SUBHANALLAH, Another 25 days untuk melangkah ke Bulan Ramadhan. Apa persediaan kita? . ALLAHUAKBAR, Allah Maha Besar, Maha Berkuasa. Kau rezekikan dan izinkan kami untuk dapat lagi beramal dalam bulan yang penuh barakah, #RamadhanKareem1441H AAMIIN. #aulakhat#quote#muhasabahdiri#syaaban#ramadhan#counting#zikrullah

0
3/29/2020
2
syaaban TERKINI ⚠150 kes baharu docatatkan dn penambahan kematian sebnyk 7 kematian..totoal kumalatif kematian sebnyk 34..kami ingin mengucapkan salam takziah kepada keluarga.
⚠⚠Hati ii ya semua.Covid 19  outbreaks in globe of world.keep healty full 
#coronavirus #coronavirusoutbreak #cegahcovid#trending#covid19#covidchina#covidmalaysia #coviditalia#covid#world#keephealthy #malaysia#viral#trending#coronaviruslockdown#covidlockdown2020#explorepage#ramadhan2020#syaaban#restritedgovementmalaysia#pandemic#coronaviruspandemic #juststayathome#fightcovid#hapuscovid#trulyasia#staysafe#dudukrumah#COVID19#dudukrumahchallange#movementorder

TERKINI ⚠150 kes baharu docatatkan dn penambahan kematian sebnyk 7 kematian..totoal kumalatif kematian sebnyk 34..kami ingin mengucapkan salam takziah kepada keluarga. ⚠⚠Hati ii ya semua.Covid 19 outbreaks in globe of world.keep healty full #coronavirus #coronavirusoutbreak #cegahcovid#trending#covid19#covidchina#covidmalaysia #coviditalia#covid#world#keephealthy #malaysia#viral#trending#coronaviruslockdown#covidlockdown2020#explorepage#ramadhan2020#syaaban#restritedgovementmalaysia#pandemic#coronaviruspandemic #juststayathome#fightcovid#hapuscovid#trulyasia#staysafe#dudukrumah#COVID19#dudukrumahchallange#movementorder

0
3/29/2020
6
syaaban #Syaaban | 🔥DOA AGAR TIDAK MUDAH MENGIKUT HAWA NAFSU🔥
.
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
.
اللهمَّ لَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ وَلَا تَنْزِعْ مِنّي صالِحَ مَا أعْطِيْتَنِي “Ya Allah, jangan pernah sekejap pun Engkau meninggalkan urusanku sendirian tanpa bantuan-Mu. Semoga Engkau tidak mengambil amal soleh yang telah Engkau berikan padaku.”
.
☘️Apabila kita diuji dengan kesenangan, itulah masa yang paling sesuai untuk hawa nafsu menakluki hati kita. Berdoalah agar segala kurniaan di dunia ini tidak menjadikan kita seorang yang mudah lupa akan Yang Maha Pencipta.
.
👉🏻25 HARI MENJELANG RAMADAN👈🏻
👉🏻4 Syaaban 1441 HIJRAH👈🏻
.
🌸Selamat menyambut bulan Ramadan🌸
.
————————————————
.
⚡️ Salurkan sumbangan untuk TABUNG PERWIRA COVID-19 ke akaun *Aman Palestin Berhad*: Bank Islam: 12029010047880
Maybank: 562263010787
CIMB: 8600460353
Billplz: https://www.billplz.com/apperak
Jom Menyumbang: https://bit.ly/tabungperwiracovid19AP 📩 Hantar resit transaksi anda ke whatsapp En Muhassan:
wasap.my/60195745334
wasap.my/60195745334

Sertakan maklumat berikut:
Nama:
Sumbangan: TPC19

Sabda Rasulullah SAW:

داووا مرضاكم بالصدقةِ ، وحصِّنوا أموالكم بالزكاةِ ، وأَعِدُّوا للبلاءِ الدعاءَ "Ubatilah penyakitmu dengan bersedekah, peliharalah hartamu dengan berzakat dan hindarilah bala dengan berdoa." (HR Al-Baihaqi)

Jom menyumbang❗️
#AmanPalestin
#DudukRumah
#UntukPahlawanBarisanHadapan

#Syaaban | 🔥DOA AGAR TIDAK MUDAH MENGIKUT HAWA NAFSU🔥 . بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ . اللهمَّ لَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ وَلَا تَنْزِعْ مِنّي صالِحَ مَا أعْطِيْتَنِي “Ya Allah, jangan pernah sekejap pun Engkau meninggalkan urusanku sendirian tanpa bantuan-Mu. Semoga Engkau tidak mengambil amal soleh yang telah Engkau berikan padaku.” . ☘️Apabila kita diuji dengan kesenangan, itulah masa yang paling sesuai untuk hawa nafsu menakluki hati kita. Berdoalah agar segala kurniaan di dunia ini tidak menjadikan kita seorang yang mudah lupa akan Yang Maha Pencipta. . 👉🏻25 HARI MENJELANG RAMADAN👈🏻 👉🏻4 Syaaban 1441 HIJRAH👈🏻 . 🌸Selamat menyambut bulan Ramadan🌸 . ———————————————— . ⚡️ Salurkan sumbangan untuk TABUNG PERWIRA COVID-19 ke akaun *Aman Palestin Berhad*: Bank Islam: 12029010047880 Maybank: 562263010787 CIMB: 8600460353 Billplz: https://www.billplz.com/apperak Jom Menyumbang: https://bit.ly/tabungperwiracovid19AP 📩 Hantar resit transaksi anda ke whatsapp En Muhassan: wasap.my/60195745334 wasap.my/60195745334 Sertakan maklumat berikut: Nama: Sumbangan: TPC19 Sabda Rasulullah SAW: داووا مرضاكم بالصدقةِ ، وحصِّنوا أموالكم بالزكاةِ ، وأَعِدُّوا للبلاءِ الدعاءَ "Ubatilah penyakitmu dengan bersedekah, peliharalah hartamu dengan berzakat dan hindarilah bala dengan berdoa." (HR Al-Baihaqi) Jom menyumbang❗️ #AmanPalestin #DudukRumah #UntukPahlawanBarisanHadapan

0
3/29/2020
12
syaaban #Syaaban | 🔥DOA AGAR TIDAK MUDAH MENGIKUT HAWA NAFSU🔥
.
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
.
اللهمَّ لَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ وَلَا تَنْزِعْ مِنّي صالِحَ مَا أعْطِيْتَنِي “Ya Allah, jangan pernah sekejap pun Engkau meninggalkan urusanku sendirian tanpa bantuan-Mu. Semoga Engkau tidak mengambil amal soleh yang telah Engkau berikan padaku.”
.
☘️Apabila kita diuji dengan kesenangan, itulah masa yang paling sesuai untuk hawa nafsu menakluki hati kita. Berdoalah agar segala kurniaan di dunia ini tidak menjadikan kita seorang yang mudah lupa akan Yang Maha Pencipta.
.
👉🏻25 HARI MENJELANG RAMADAN👈🏻
👉🏻4 Syaaban 1441 HIJRAH👈🏻
.
🌸Selamat menyambut bulan Ramadan🌸
.
————————————————
.
⚡️Jom kita lakukan sumbangan TABUNG PERWIRA COVID-19 melalui kaedah yang lebih mudah dengan klik di pautan di bawah:
https://bit.ly/tabungperwiracovid19
https://bit.ly/tabungperwiracovid19
https://bit.ly/tabungperwiracovid19
.
⚡️Muat turun aplikasi JOM MENYUMBANG di:
👉🏻Google Play Store!
http://bit.ly/jommenyumbangAP
.
👉🏻Apple App Store!
http://bit.ly/jommenyumbangAPB
.
#AmanPalestin
#JomMenyumbang
#10forsmiles

#Syaaban | 🔥DOA AGAR TIDAK MUDAH MENGIKUT HAWA NAFSU🔥 . بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ . اللهمَّ لَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ وَلَا تَنْزِعْ مِنّي صالِحَ مَا أعْطِيْتَنِي “Ya Allah, jangan pernah sekejap pun Engkau meninggalkan urusanku sendirian tanpa bantuan-Mu. Semoga Engkau tidak mengambil amal soleh yang telah Engkau berikan padaku.” . ☘️Apabila kita diuji dengan kesenangan, itulah masa yang paling sesuai untuk hawa nafsu menakluki hati kita. Berdoalah agar segala kurniaan di dunia ini tidak menjadikan kita seorang yang mudah lupa akan Yang Maha Pencipta. . 👉🏻25 HARI MENJELANG RAMADAN👈🏻 👉🏻4 Syaaban 1441 HIJRAH👈🏻 . 🌸Selamat menyambut bulan Ramadan🌸 . ———————————————— . ⚡️Jom kita lakukan sumbangan TABUNG PERWIRA COVID-19 melalui kaedah yang lebih mudah dengan klik di pautan di bawah: https://bit.ly/tabungperwiracovid19 https://bit.ly/tabungperwiracovid19 https://bit.ly/tabungperwiracovid19 . ⚡️Muat turun aplikasi JOM MENYUMBANG di: 👉🏻Google Play Store! http://bit.ly/jommenyumbangAP . 👉🏻Apple App Store! http://bit.ly/jommenyumbangAPB . #AmanPalestin #JomMenyumbang #10forsmiles

0
3/29/2020
1052
syaaban Kalo kita minat makan ayam goreng kunyit boleh je kita masak menu tu yg penting kita tahu ilmu yg betul dengan tukar cara masakan kita yg lebih sihat utk family.
.

Lepas kawin kalo dah hari2 masak ayam goreng kunyit dengan kita tak tahu ilmu yg betul utk lebih sihat, dah tentu2 la berat kita naik mendadak🙈.Tapi kalo kita tahu ilmu yg betul, utk tukar cara masakan kita yg lebih sihat nak masak hari2 menu ni pun tak jadi masalah buat kita, berat pun tak naik😊.
.

Apa pun cara masakan kita yg tentukan sama ada berat kita naik atau turun 😊💞 .

@farahain_fitsihat
📱60123780625
💃Online weight loss
"Sihat_fit Memberi Kebahagiaan Berpanjangan" 😊
.

#sihatcantik #dudukrumahbolehkurus #dudukrumah #onlinecoaching#CabaranKurusOnline #sugarscaftlover#sugarscarf #vivyyusof #kurusdarirumah#arianilovers#calaqisyapreloved #calaqisya #kurussebelumkahwin #turunberatdarirumahdandimana2#isterinakkurussihat#syaaban#tvalhijrah #tv9malaysia #makananviral#happyanniversarry

Kalo kita minat makan ayam goreng kunyit boleh je kita masak menu tu yg penting kita tahu ilmu yg betul dengan tukar cara masakan kita yg lebih sihat utk family. . Lepas kawin kalo dah hari2 masak ayam goreng kunyit dengan kita tak tahu ilmu yg betul utk lebih sihat, dah tentu2 la berat kita naik mendadak🙈.Tapi kalo kita tahu ilmu yg betul, utk tukar cara masakan kita yg lebih sihat nak masak hari2 menu ni pun tak jadi masalah buat kita, berat pun tak naik😊. . Apa pun cara masakan kita yg tentukan sama ada berat kita naik atau turun 😊💞 . @farahain_fitsihat 📱60123780625 💃Online weight loss "Sihat_fit Memberi Kebahagiaan Berpanjangan" 😊 . #sihatcantik #dudukrumahbolehkurus #dudukrumah #onlinecoaching#CabaranKurusOnline #sugarscaftlover#sugarscarf #vivyyusof #kurusdarirumah#arianilovers#calaqisyapreloved #calaqisya #kurussebelumkahwin #turunberatdarirumahdandimana2#isterinakkurussihat#syaaban#tvalhijrah #tv9malaysia #makananviral#happyanniversarry

0
3/29/2020
16
syaaban Kau tahu bila Allah sayangkan kau ? "Bila semalam kau menangis teresak sendiri, hari ini dia berikan kau senyuman kembali."
.
.
Zikir Penenang Hati Tatkala Dilanda musibah dan di dalam Kedukaan. Ujian itu Tarbiah Hati .
.
#zikir #zikirpenenanghati #terapi #penawarhatiku #syukurselalu #syukuralhamdulillah #kebahagiaan #selawat #penghapusdosa #Ramadhankareem #syaaban #instagram #inshot #inshotvideo #stayhome #cikpuanmuda_qiyu

Kau tahu bila Allah sayangkan kau ? "Bila semalam kau menangis teresak sendiri, hari ini dia berikan kau senyuman kembali." . . Zikir Penenang Hati Tatkala Dilanda musibah dan di dalam Kedukaan. Ujian itu Tarbiah Hati . . #zikir #zikirpenenanghati #terapi #penawarhatiku #syukurselalu #syukuralhamdulillah #kebahagiaan #selawat #penghapusdosa #Ramadhankareem #syaaban #instagram #inshot #inshotvideo #stayhome #cikpuanmuda_qiyu

0
3/29/2020
9
syaaban "To ask Our Lord to open up our hearts to His Divine Love is the most important request we can make of Him in our prayers."
- Mawlana Shaykh Nazim Al-Haqqani ق

#ask #lord #hearts #divine #love #mawlana #roadtoramadhan #syaaban #mawlanashaykhnazim #rabbaniensemble #rabbani #ensemble

"To ask Our Lord to open up our hearts to His Divine Love is the most important request we can make of Him in our prayers." - Mawlana Shaykh Nazim Al-Haqqani ق #ask #lord #hearts #divine #love #mawlana #roadtoramadhan #syaaban #mawlanashaykhnazim #rabbaniensemble #rabbani #ensemble

0
3/28/2020
9
syaaban 🌹Quotes of the day 🌹
🌹 📝 04 SYA'BAN 1441 H / 29 MAC 2020 M
🌹
🌹 ❤️ _RAMADHAN KAREEM._ ❤️
.
*Marilah  kita berdoa, agar kita dapat berpuasa di Bulan Ramadhan tanpa ada sebarang penyakit yang merebak* 🌹
إن شاء الله
🌹
_Jom masuk syurga sama sama_ 🌹
🌹🎈Jom follow dan Like page kami di : 🌁
Facebook 🕌- *Masjid Ahmadi Rantau Panjang, Klang* - https://www.facebook.com/Masjid-Ahmadi-Rantau-Panjang-Klang-1077910128995806/ 🎟
🌁
️- *PEDAMAI* - https://www.facebook.com/pedamaiofficial/
🌁
Instagram 🎟️- *PEDAMAI* - https://instagram.com/pedamai?igshid=1ayl0bf2jifp5 🌹
#TarbiyyahislamXpedamai
#Syaaban
#covid19
#patuhiPKP
#Quotesoftheday

🌹Quotes of the day 🌹 🌹 📝 04 SYA'BAN 1441 H / 29 MAC 2020 M 🌹 🌹 ❤️ _RAMADHAN KAREEM._ ❤️ . *Marilah kita berdoa, agar kita dapat berpuasa di Bulan Ramadhan tanpa ada sebarang penyakit yang merebak* 🌹 إن شاء الله 🌹 _Jom masuk syurga sama sama_ 🌹 🌹🎈Jom follow dan Like page kami di : 🌁 Facebook 🕌- *Masjid Ahmadi Rantau Panjang, Klang* - https://www.facebook.com/Masjid-Ahmadi-Rantau-Panjang-Klang-1077910128995806/ 🎟 🌁 ️- *PEDAMAI* - https://www.facebook.com/pedamaiofficial/ 🌁 Instagram 🎟️- *PEDAMAI* - https://instagram.com/pedamai?igshid=1ayl0bf2jifp5 🌹 #TarbiyyahislamXpedamai #Syaaban #covid19 #patuhiPKP #Quotesoftheday

0
3/28/2020
22
syaaban #Syaaban | DOA UNTUK ISTIQAMAH
.
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
.
يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِكَ
.
“Wahai Dzat yang Maha Membolak-balikkan hati,
teguhkanlah hatiku di atas agama-Mu.”
.
🔸Hati kita ini sentiasa berbolak-balik. Ada kalanya kebaikan yang dicari, ada kalanya keburukan yang kita mahukan. Jadi, kita balikkan lah hati ini kepada Yang Maha Pencipta hati ini.
.
————————————————
.
⚡️Jom kita lakukan sumbangan TABUNG PERWIRA COVID-19 melalui kaedah yang lebih mudah dengan klik di pautan di bawah:
https://www.billplz.com/aplabuan
https://www.billplz.com/aplabuan
https://www.billplz.com/aplabuan
.
#AmanPalestin
#JomMenyumbang
#10forsmiles

#Syaaban | DOA UNTUK ISTIQAMAH . بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ . يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِكَ . “Wahai Dzat yang Maha Membolak-balikkan hati, teguhkanlah hatiku di atas agama-Mu.” . 🔸Hati kita ini sentiasa berbolak-balik. Ada kalanya kebaikan yang dicari, ada kalanya keburukan yang kita mahukan. Jadi, kita balikkan lah hati ini kepada Yang Maha Pencipta hati ini. . ———————————————— . ⚡️Jom kita lakukan sumbangan TABUNG PERWIRA COVID-19 melalui kaedah yang lebih mudah dengan klik di pautan di bawah: https://www.billplz.com/aplabuan https://www.billplz.com/aplabuan https://www.billplz.com/aplabuan . #AmanPalestin #JomMenyumbang #10forsmiles

0
3/28/2020
27
syaaban 🌹Quotes of the day 🌹 📝 04 SYA'BAN 1441 H / 29 MAC 2020 M *أللهم صلى على محمد، وعلى آله محمد.* ❤️ _MABRUK FRONTLINERS_ ❤️
.
Setinggi tinggi penghargaan Terima kasih dan Tahniah diberikan kepada semua petugas *Barisan Hadapan* yang bertarung nyawa demi keselamatan, kesejahteraan dan paling utama *kesihatan* Negara. *Sama sama doakan agar mereka dipermudahkan segala urusan dan sihat walAfiat. Amin*

إن شاء الله

_Jom masuk syurga sama sama_ 🤗 🎈Jom follow dan Like page kami di : 
Facebook 🕌- *Masjid Ahmadi* - https://www.facebook.com/Masjid-Ahmadi-Rantau-Panjang-Klang-1077910128995806/ 🎟️- *PEDAMAI* - https://www.facebook.com/pedamaiofficial/

Instagram 🎟️- *PEDAMAI* - https://instagram.com/pedamai?igshid=1ayl0bf2jifp5 
#TarbiyyahislamXpedamai
#Syaaban
#covid19
#patuhiPKP
#Quotesoftheday

🌹Quotes of the day 🌹 📝 04 SYA'BAN 1441 H / 29 MAC 2020 M *أللهم صلى على محمد، وعلى آله محمد.* ❤️ _MABRUK FRONTLINERS_ ❤️ . Setinggi tinggi penghargaan Terima kasih dan Tahniah diberikan kepada semua petugas *Barisan Hadapan* yang bertarung nyawa demi keselamatan, kesejahteraan dan paling utama *kesihatan* Negara. *Sama sama doakan agar mereka dipermudahkan segala urusan dan sihat walAfiat. Amin* إن شاء الله _Jom masuk syurga sama sama_ 🤗 🎈Jom follow dan Like page kami di : Facebook 🕌- *Masjid Ahmadi* - https://www.facebook.com/Masjid-Ahmadi-Rantau-Panjang-Klang-1077910128995806/ 🎟️- *PEDAMAI* - https://www.facebook.com/pedamaiofficial/ Instagram 🎟️- *PEDAMAI* - https://instagram.com/pedamai?igshid=1ayl0bf2jifp5 #TarbiyyahislamXpedamai #Syaaban #covid19 #patuhiPKP #Quotesoftheday

0
3/28/2020
21